Ataşehir Sürücü Kursu

600 Cc Motor Ehliyeti

Motorlu birçok farklı türde aracın kişiler tarafından kullanılması için daima yasal ve hukuki zeminde belirlenmiş bazı kurallara uyum sağlanmasına ihtiyaç vardır. Her bir taşıta özgü olarak alınabilecek ehliyet türleri yasalarda net olarak belirtilmiştir.

Motor kullanmak konusunda da tıpkı araçlarda olduğu gibi bazı motor ehliyeti türlerinin alınmasına gereksinim oluyor. Başarıyla geçilen bir sınav neticesinde ilgili ehliyetler sorunsuz temin edilebiliyor. Sonrasında trafiğe çıkılması işlemi rahatlıkla yerine getiriliyor.

600 cc motor seviyesinde motorların kullanımı için bu kapasite yönünde ilgili ehliyetlerin elde edilmesi gerekiyor. Sınavlar genellikle, kullanacak motor kapasitelerine göre ilgili kurumlarca yapılıyor. Başarı elde edilmesi sonrasında ehliyetler bu doğrultuda kişilere dağıtılıyor.

600 Cc Motoru Hangi Ehliyet Kullanır?


Motor ehliyetleri arasında geniş türden bazı seçenekler vardır. Sürücü adaylarının daima kullanmayı istedikleri motorlara ve onların motor güçlerine yönelik ilgili ehliyet sınavlarına girmeleri gerekir. 600 Cc motor ehliyeti alma şartları yasalarda net olarak belirtilmiştir.

Bu ehliyeti alabilmek için daima bu yönde hizmetler veren bir sürücü kursuyla iletişime geçilmesine gereksinim vardır. Genellikle kaliteli hizmetleri olmasından dolayı Ataşehir Sürücü Kursu birçok kişi tarafından tercih ediliyor.

Bu kurs bünyesinde yer alan uzman eğitmenler ilgili eğitimleri veriyor ve kişileri sınavlara güvenle hazırlıyorlar. 600 Cc motoru, A sınıfı ehliyet olanlar kullanabiliyor. Diğer ehliyet türleri ise bu motor kapasitesinin altında olan motorlar için bir geçerlilik gösteriyor.

600 lük Motor İçin Ehliyet

600’lük motorlar için ehliyetlerin alınmasına yönelik bazı kriterler belirlenmiştir. Kişilerin mutlaka bu kriterlere uyum sağlayarak ehliyet için bir başvuruda bulunmaları gerekir.
Pratik ve teorik eğitimlerin verildiği kurs alanında süreç tamamlandıktan sonra bir sınav aşaması gelir. Bunun neticesinde ise bu tür motorlara uygun olan ehliyetler sorunsuz elde edilir.

600 lük Motor Ehliyeti Kaç Yaşında Alınır?

Motor ehliyetlerinde araba ehliyetlerinde olduğu gibi sınıflandırma vardır. 

16 yaşında A1 Ehliyeti 125 cc-11kw/14hp ehliyeti için başvuru yapabilirsiniz.
18 yaşındayken A2 Ehliyeti yani 600 cc ye kadar (12kw/16hp ve 35kw/47hp) ehliyeti için başvuru yapabilirsiniz.
20-24 yaş arasında A (36kw/48hp üzeri) ehliyeti için başvuru yapabilirsiniz.

Ehliyet alma yaşı her ehliyet sınıfı için belirtilen yaşın gün ay ve yıl olarak bitirilmesine denk gelmektedir. Motosiklet ehliyetlerinde A1 ehliyet ve A2 ehliyet te otomatik vites seçeneği sürücü kursumuzda vardır.