Ataşehir Sürücü Kursu

Ehliyet Sınav Tarihleri

Çoğu insan ehliyet almaktan korkar hale geldi. Çünkü gittikleri kurslardan sonra ehliyet alsalar bile doğru düzgün araba kullanamıyorlar. Bu kişileri gören insanlarda gittikleri sürücü kursuna güvenemiyorlar ve vazgeçiyorlar. Bizim sürücü kursumuzda böyle bir sorunlar karşılaşmayacaksınız. Uzman kadromuz ve kaliteli eğitimimiz sayesinde arabayı usta bir şoför gibi kullanacaksınız. Bu yazıda sizlere ehliyet sınavları ve ehliyet sınav tarihleri hakkında bilgi vereceğiz. Fakat bu konuya başlamadan önce ehliyet kursumuz ile ilgili birkaç bilgi vermek size yararlı olacaktır.

Ataşehir Sürücü Kursu Hakkında Kısaca Bilgi

Sürücü kursumuz 2011 Eylül ayında hizmete açılmıştır. Celal Yıldırım ve Dr. Birol Kerçek tarafından kurulmuştur. Ağustos 2018' den beri de Celal Yıldırım ve Kadriye Yıldırım tarafından yönetilmektedir. Sürücü kursumuz rezidansta eğitim vermektedir ve bu Türkiye'de bir ilktir. Bu da eğitim kalitemizin bir göstergesidir.

Ehliyet Sınavı

Ehliyet sınavı 2 aşamadan oluşur. Teorik ve pratik olarak iki aşamadır. Teorik sınavı geçemeyen adaylar direksiyon sınavına girmeye hak kazanamaz. Sertifika sınıflarına göre soru sayı değişmektedir. Ehliyet alabilmek için adayın sınavdan 100 üzerinden en az 70 puan alması gerekmektedir. Aksi takdirde teorik sınavı geçemezsiniz. Bu sınavda başarılı olanlar direksiyon sınavında hak kazanır. Direksiyon sınavı yaklaşık olarak 35 dakika sürmektedir. İlk beş dakika arabanın iç donanımları hakkında sorular sorulur. Gözetmenin puanlama sistemi vardır siz sürdükçe o notlar verir. Her iki sınav için sürücünün 4 kez girme hakkı vardır. Her sınavda da tekrar ücret ödenir.

Ehliyet Sınav Tarihleri Ne Zamandır?

Her iki sınavın tarihleri her ayın 1. ve 10. günü arasındadır. Bu tarihler arasında iki sınava girebilirsiniz. Teorik sınavda randevu alırsınız ve sizi sıraya koyarlar. Fakat direksiyon sınavına teorik sınavı geçenler girebilir ve direksiyon sınav tarihini MEB belirler. Bu yazımızda size ehliyetle ilgili birkaç sorunun cevabını vermeye çalıştık. Daha iyi bilgi almak için sürücü kursumuza uğrayabilirsiniz. Aklınızda ki tüm soruları uzman personelimiz birebir cevaplayabilir ve aklınızda hiç şüphe kalmaz.